Φωτοβολταικά στη στέγη με επιδότηση 40-60%

Από τον Απρίλιο του 2023 υπάρχει ενεργό πρόγραμμα από τον ΔΕΔΔΗΕ το οποιο σας επιδοτεί να βάλετε φωτοβολταικό στη στέγη της κατοικίας σας.

Η επιδότηση χωρίζεται σε 2 μέρη, το 1ο είναι σε όλα τα στοιχεία του φωτοβολταικού και πάει αναλόγος με το εισόδημα και το 2ο μέρος είναι οι μπαταρίες που είναι υποχρεωτικό να μπούν και σας επιδοτεί στο 100%.

Ο Ιδιοκτήτης θα πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό για να εξοφληθεί το έργο και έπειτα θα κατατεθούν όλα τα έγγραφα για να του επιστρέψει ο ΔΕΔΔΗΕ την επιδότηση.

Το πρόγραμμα δεν αφορά σε φωτοβολταικά για επένδυση και για να αποκομίσετε κάποιο κέρδος, αλλά σε συμψηφισμό ώστε να μειωθεί στο μέγιστο ο λογαριασμός ρεύματος.

Αυτό που θα χρειαστεί να δείτε σε πρώτη φάση είναι πόσες κιλοβατώρες καταναλώνεται ετησίως, π.χ. στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς αναφέρει τις μετρήσεις και ποίο νούμερο έγγραφε ο μετρητής όταν έγινε η μέτρηση, αν δείτε ας πούμε τον Σεπτέμβριο του 2022 τι έγγραφε και αντιστοίχως το Σεπτέμβριο του 2023 και κάνετε την αφαίρεση θα μπορείτε να μάθετε ποιά είναι η ετήσια ζήτηση σας, φτάνει πάντα και το έτος να είναι κατατοπιστηκό, δηλαδή να κάνατε χρήση όλων των συσκευών κτλ.

Έπειτα εφόσον ξέρουμε ποια είναι η ζήτηση θα πάμε να βάλουμε ένα φωτοβολταικό που θα παράγει αντίστοιχες κιλοβατώρες και έτσι θα συμψηφίζεται όλη σας τη ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας καθοδηγήσουμε.

Φωτοβολταικό Net Metering 5kW

Ας δούμε ένα παράδειγμα μιας κατοικίας η οποία καταναλώνει 4.000 κιλοβατώρες το χρόνο για φώτα πρίζες κουζίνα θερμοσίφωνο και θα βάλει και μια αντλία θερμότητας έχοντας τουλάχιστον καλά αλουμίνια η οποία θα τραβάει 3.000-3.500 κιλοβατώρες το χρόνο, οπότε έχουμε:

  • Ετήσια Παραγωγή Φωτοβολταικού 7000-7500 κιλοβατώρες

  • Συμψηφίζονται όλες οι κιλοβατώρες

  • Μειώνεται η ζήτηση το απόγευμα αφού τροφοδοτείτε η κατοικία από τις Μπαταρίες

  • Υπάρχει η δυνατότητα Back up σε περίπτωση ανάγκης

Η τάση είναι η ενεργειακή αυτονόμηση

Έχοντας στραφεί όλοι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες να μπορεί μια κατοικία να είναι αυτόνομη και να μην επιβαρύνει το δίκτυο με τις καταναλώσεις της.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ κερδίζεται μια πολύ μεγάλη επιδότηση 100% στις μπαταρίες οι οποίες θα σας βοηθήσουν σε έκτακτες ανάγκες αλλά και στο να αξιοποιήσετε όλη την ενέργεια που παράγετε το πρωί, επίσης βοηθάτε και το δίκτυο μιας και το απόγευμα που η ζήτηση κορυφώνεται εσείς θα είστε αυτόνομοι τροφοδοτώντας την κατοικίας σας από τις μπαταρίες.

Τα οφέλη από το πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικά για εσας τους ίδιους αλλά και για το σύνολο καθώς αξιοποιούμε στο μέγιστο την πρωινή ανανεώσιμη ηλιακή ενέργεια.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις συχνές ερωτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ εδώ: Συχνές Ερωτήσεις Φωτοβολταϊκά στη στέγη